היה זה נוויל צ’מברליין שטבע את המשפט הנצחי: “במלחמה אין מנצחים, רק מפסידים”. במידה ואתם עומדים לפני תהליך של גירושין, חשוב שתצאו מתוך נקודת ההנחה הזו. ייתכן והמטרה הסופית שלכם בכל תהליך הגירושים היא לצאת כשידכם על העליונה, להישאר עם כמה שיותר רכוש ועם הסדר מזונות כמה שיותר מתאים עבורכם באופן אישי. עם זאת, נשאלת השאלה איזה מחיר אתם מוכנים לשלם כדי לנצח בקרב. אנחנו מעוניינים להציע לכם גישה מעניינת שעשויה לסייע לכם לעבור את התהליך הלא פשוט והכל כך רגיש הזה באופן מהיר, יעיל וללא נפגעים. מדובר על דרך של שיתוף פעולה.
מה המשמעות של שיתוף פעולה בייעוץ משפטי בתהליך הגירושין?
ראשית חשוב להסביר שלא מדובר על עורך דין אחד שמספק שירותים משפטיים לשני בני הזוג במקביל. מצב כזה עלול לגרום להופעה של אינטרסים וחוסר אובייקטיביות ולכן בדומה לתהליך הרגיל, גם בתהליך גירושין שמתבצע תוך שיתוף פעולה, עדיין ישנם עורכי דין נפרדים לכל אחד מבני הזוג. עם זאת, בניגוד לתהליך שגרתי, לא מדובר על מלחמה בין שני הצדדים אלא ברצון משותף להגיע להסדר כמה שיותר מהר תוך הקפדה על הוגנות עבור שני הצדדים ומחשבה מתמדת על טובתם וטובת הילדים המשותפים.
גירושין בשיתוף פעולה, איך לא חשבנו על זה קודם?
כאשר מתגרשים תוך שיתוף פעולה, באופן אוטומטי רמת המתח והחרדה סביב כל העניין מופחתת ומתפוגגת. שיתוף הפעולה מתקיים תוך שמירה על כנות מרביתך ושקיפות בכל אחד מהשלבים וכך במקום איבה שמאפיינת לרוב את תהליכי הגירושין הסטנדרטיים, מתפתחת אמפתיה ונוצרת הבנה משותפת. במידה ומעוניינים לדאוג לכך ששיתוף הפעולה יניב פירות משובחים במיוחד, ניתן ואף מומלץ ביותר לחתום על הסכם בתחילת התהליך לפיו בני הזוג מתחייבים שלא להתחיל או לנקוט באף הליך משפטי נגד בן הזוג השני כל עוד הם נמצאים בתהליך הגירושין. בנוסף ניתן להחתים את עורך דין גירושין שלוקחים חלק בתהליך ולחייב אותו בחוזה שלא לייצג את בני הזוג בתביעות שעשויות להופיע בעתיד.
היתרון של שיתוף הפעולה
שיתוף הפעולה המלא בין בני הזוג בייעוץ המשפטי היא דרך נפלאה לדאוג לכך שהמידע המשפטי ודרכי הפעולה האפשריות יהיו מובנים וברורים לשני בני הזוג באופן שווה. בנוסף בעקבות שיתוף הפעולה ניתן לבחור בדרך הנכונה ביותר עבור בני הזוג באופן שווה. כך למשל ניתן היום לבחור באפשרות של גישור במקום לנדוד בין בתי הדין הרבנים לבתי הדין האזרחיים ולסגור את כל הפרטים החשובים ביחד, הרחק מכותלי בתי המשפט. שיתוף הפעולה מאפשר זירוז משמעותי בביצוע התהליכים והימנעות ממלחמות ארוכות ובלתי נגמרות שמשאירות משקעים רגשיים כבדים לא רק בקרב בני הזוג הגרושים אלא גם בלבם של הילדים. לסיכום, ללא שיתוף פעולה התהליך יכול להפוך לסיוט לא קטן, אנחנו ממליצים לכם לעשות את הדבר הנכון לעתיד טוב יותר עבורכם ועבור הילדים שלכם. בהצלחה.
המאמר נכתב על-ידי ארגון משפחה חדשה – הארגון לקידום זכויות המשפחה בישראל
http://www.newfamily.org.il/